Ferrari FF
Ferrari FF

Ferrari FF

Покрай огромния интерес към новопоказания FF, от Ferrari разкриха малко нови снимки на своя четириместен 4х4 GT.

Първоначално колата бе показана онлайн, като от Скудерията обясниха, че FF означава Four-wheel drive (задвижване на четирите колела) и Four seats (четири места). В основата на колата стои V12 двигател, като FF същевременно обещава страхотна пъргавина, отличен комфорт и високи нива на елегантност. И докато миналата седмица се надявахме на снимки на колата на живо, то ето че сега в интернет се появи и първо такова изображения.

Съответно колата получава V12 агрегат с обем от 6.3 литра, както и мощност от 651 к.с. при 8 000 об/мин. Трансмисия с два съединителя, заимствана от Формула 1, предава въртящия момент към четирите колела. Италианците обясняват, че системата 4х4 помага за равномерното разпределение на масата (47:53).

Ускорението до 100 км/ч отнема по-малко от 3.7 секунди, а максималната скорост е близо 335 км/ч. Иначе FF може да се похвали с магнитни адаптивни амортисори, както и с карбоново-керамични спирачки.

Обемът на багажника е 450 литра, но при спуснати задни седалки литрите скачат на 800. Трябва да се признае, че колата е доста масивна, като тежи 1 790 кг и е дълга почти колкото Hyundai Sonata,  но пък има своя неповторим стил и отлична динамика.